top of page
Zdjęcie autoraKatarzyna Meller

Chocolat fondant, czyli płynąca czekolada

Zaktualizowano: 29 cze 2018


Chyba nie ma deseru, który bardziej kojarzyłby mi się z rozkoszą, z cudownymi doznaniami smakowymi i rozpustą. Jest tak dobry, że aż trudno uwierzyć. Z zewnątrz jak ciasto, w środku płynący. W zimowy wieczór nie wyobrażam sobie lepszej pointy. Uwaga! Ten deser nie pozostawia obojętnym! Uważaj, komu go podajesz.


Chocolat fondant


200 g gorzkiej czekolady 70%

150 g masła

135 g cukru pudru

50 g mąki

3 jajka


Masło i czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej, następnie dodaję cukier i miksuję. Dodaję jajka ciągle mieszając i na końcu mąkę. Przelewam masę do kokilek i wstawiam do rozgrzanego piekarnika (150 stopni) na 20 minut. Podaję ze zmielonymi malinami i gałką lodów waniliowych.


135 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page