Dobry omlet jest dla mnie kwintesencją porządnego śniadania. Jestem wtedy gotowa do działania i dobre parę godzin nie czuję głody. Do tego pięknie wygląda.
2-3 jajka na osobę
cebula dymka ze szczypiorem
garść szpinaku na osobę
garść fety na osobę
dla chętnych odrobina harrisy lub płatków chilli
garść świeżych ziół
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Na patelni rozgrzewam oliwę i wrzucam pokrojoną w plasterki cebulę. Po minucie dorzucam liście szpinaku. W misce mieszam jajka, dodaję odrobinę harrisy, sól i pieprz i zalewam warzywa na patelni. Przewracam omlet po kilku minutach, sypię pokruszoną fetę i chwilę czekam, żeby zmiękła. Na talerzu posypuję omlet dymką i innymi świeżymi ziołami, które mam pod ręką.
Yorumlar