top of page
Zdjęcie autoraKatarzyna Meller

"Trufla" Patrycji Doleckiej

Zaktualizowano: 18 lut 2018

Patrycja Dolecka napisała książkę odrobinę nostalgiczną, w najlepszym tego słowa znaczeniu. W hołdzie babci, od której uczyła się gotować. Świetne, i czasami zaskakujące przepisy połączone zostały z domowymi klasykami. A do tego pięknie wydana. Nic, tylko testować!


W książce znajdziemy przepisy na śniadania, obiady, kolacje, desery oraz napoje i przetwory. Przepisy obecnie modne, takie jak granola i owsianka przeplatają się z twarożkiem czy niedzielną jajecznicą. Znajdziemy tu zarówno przepisy na babcine mielone, jak i autorskie curry ze szpinakiem, kalafiorem i cieciorką. Szarlotka zderza się z puddingiem czekoladowo-bananowym z awokado. Nie zapomnijmy o tytułowej trufli z chilli.


Całość zdobią wysmakowane zdjęcia potraw autorki oraz impresje z ogrodu dziadków. To szczera i ujmująca opowieść o domu rodzinnym, dorastaniu i roli jedzenia. Jedzenia, które należycie zrobione potrafi wyznawać uczucia.


56 wyświetleń0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie

Comments


bottom of page